Ami sokunk életét megkeseríti…

Mindegy, ki hány éves, olyan korban élünk, ahol az ízületi gyulladás lassan már minden korosztályt ér.
Az életmódunk kezd egyre jobban hasonlítani, egy huszonéves diáknak is ugyanúgy teljesítenie kell, mint egy középkorú embernek, hiszen ők is ugyanúgy dolgoznak, emellett pedig iskolába is járnak.
Ez pedig akár felfogható úgy is, mintha két állásuk lenne, ez a felnőtteknél egyébként sem számít ritkaságnak.
Mindannyian minden nap felkelünk és elmegyünk elvégezni a dolgunkat: iskola, munka, sport, bevásárlás, gyereknevelés, és még sorolhatnám. 

Mi a közös bennünk? 

Mi a közös bennünk?

Mindenhez, amit csinálunk, a kezeinket használjuk.

Így aztán a kezünket érinti leggyakrabban az ízületi gyulladás.

Ha fájnak a kezeink, az ujjaink, a csuklónk, akkor szinte minden nagyon nehézkessé válik, és a napjainkat beárnyékolja a fájdalom.

Megfelelő készítményekkel és kellő odafigyeléssel az ízületi fájdalmat el lehet kerülni, azonban ahogy már mondtam, ennek a betegségnek is vannak lelki okai.

A kezünkben levő ízületek napi szinten használatban vannak, a kezünkkel emelünk, írunk, fogunk, markolunk, a sok igénybevétel miatt és a nem megfelelő életmód miatt sokunknál kialakul ez a betegség.

Azonban nem árt tisztázni a lelki okait is!

Meg kell vizsgálni a saját élethelyzeteinket alaposan, odafigyelve és körültekintően.

Rájöhetünk ezáltal, hogy mi lehet az alapja a fájdalomnak, ugyanis ahogy mondani szokás: a kéz ad, de el is vesz ugyanúgy.

Lehetséges, hogy éppen valamiből túl sokat akartunk, túl sokat vettünk el, úgy is mondhatnám, hogy valamibe túlságosan belemarkoltunk.

Nem szabad túl sokat akarni, túl sokat kérni, illetve a kis dolgokat is ugyanúgy értékelni kell, különben a nagyokat meg sem érdemelnénk.

Na, de mi van akkor, ha valaki épp az ellenkezője, és nem áll ki magáért, esetleg valaki megadta magát egy helyzetnek és nem is volt hajlandó magáért kiállni?

Ez sem egy jó hozzáállás, hiszen ha Te magadat nem tiszteled, és nem állsz ki magadért, akkor vajon ki fog?

Elárulom Neked, senki sem fog. 

Esetleg sántikálsz valamiben?

Ebben az esetben nemcsak a lábadban lévő ízületek sínylik meg a sunyiságot, hanem a kezedben lévők egyaránt.

Ha ez a helyzet, akkor Neked tényleg benne van valami rosszban a kezed, ne csodálkozz, ha sajognak az ízületeid!

De ne csak a rossz dolgokat említsük meg, hiszen akkor is igénybe veszed a kezed, ha valami jót csinálsz, mint például amikor valaki fölé oltalmazóan odaemeled a kezed és vigyázol rá.

Ugye, milyen érdekes, hogy mennyi minden kapcsolódhat ahhoz, hogy ízületi panaszaid vannak a kezedben, és ráadásul hányféleképpen ki tudjuk ezt fejezni különböző kifejezésekkel? 

Gondold meg jól, mikor és mit csinálsz!

Gondold meg jól, mikor és mit csinálsz!

Ahhoz, hogy az ízületi gyulladás ne keserítse meg a napjaid, jó, ha odafigyelsz a cselekedeteidre, mert amint látod, a jó tettek is ugyanúgy igénybe veszik a kezeket, így hát nem árt, ha magadra is odafigyelsz, nemcsak másokra!
A különböző zúzódások, rándulások, szalagszakadások, esetleges ficamok mind filmszerűen ábrázolják életünk minden egyes mozzanatát, eseményét, hibáját, félrelépését…